Fysioterapia ja neurologinen kuntoutus

Fysioterapiassa arvioidaan kuntoutujan terveyttä, liikkumista, toimintakykyä ja toimintarajoitteita hänen toimintaympäristössään. Fysioterapian menetelmiä ovat terveyttä ja toimintakykyä edistävä ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen ja fysikaalinen terapia sekä apuvälinepalvelut.

Muut palvelut

Hyvänlaatuinen asentohuimaus on sisäkorvan tasapainoelimen kaarikäytäviin kerääntyneen sakan aiheuttama huimausoire. Hoitoina käytetään asentohoitoa. Lisäksi hoito käsittää helposti jännittyvien niskan, hartian seudun, selän ja alaraajojen lihasten käsittelyjä.
Kinesioteippausta käytetään yleisimmin lievittämään kipua, lisäämään nivelliikkuvuutta, ohjaamaan liikettä tai kehon käyttöä, kohentamaan asento- ja liiketuntemusta sekä optimoimaan lihastoimintaa. Myös erilaiset turvotustilat ovat otollisia kinesioteippauskohteita. Kinesioteippaus on luonteeltaan sensorinen teippaus ja sen vaikutus perustuu pääsääntöisesti proprioseptiikkaan, ihon ja sen alla olevien kudosten kautta keskushermostolle välittyviin aistimuksiin sekä teipin avulla tehtäviin kevyisiin kudosten siirtoihin.
Käsintehtyä, pehmeiden kudosten erilaista, liikkuvaa muokkausta – esimerkiksi painelua tai sivelyä.